Virtuaalitalli Muljulandia


Etusivu

Ponit

Talli

Toiminta

American miniature horse

Yhteys

Muuta


Muljulandia

Talli

Talli näyttää ulospäin lähes samalta, kuin mikä tahansa muukin talli. Musta harjakatto, punaruskeat seinät ja valkoiset kantit ja ikkunanpuitteet. Ikkunat vaikuttavat olevan normaalia alempana ja melko lähellä toisiaan. Sisälle tullessa kaikki muuttuu pieneksi. Karsinat ovat kooltaan 200 x 200cm, ja karsinan seinä on 90cm korkeudella. Karsinoiden välissä olevat seinät ovat 100cm korkeita, jotta hevoset näkevät ja pääsevät haistelemaan toisiaan siitä ylitse. Orikarsinat ovat reunimmaisina ja niiden väliseinät ovat korkeammat. Keskellä tallia on kaksi pesupaikkaa.

Jokaisen karsinan ovessa on paikka loimelle, kori harjoille, koukku riimulle ja narulle sekä valjastelineet. Pesupaikoilla on narut seinissä kahdella korkeudella. Isoille poneille korkeammalla ja pienille poneille matalammalla. Pesupaikalta löytyy pesuaineet, sienet, hikiviila jne. Satulahuoneessa on jokaisella ponilla omat varusteet ja oma kaappi. Satulahuoneesta löytyy myös varusteiden hoito- ja korjausvälineet. Kuivaushuone löytyy myös samoin ihan erillinen varasto. Varastosta löytyy yhteiskäytössä olevia tavaroita ja ponien näyttelyvarusteita ja naamiaiskoristeita jne.

Pihatto

Vain kisahevoset asuvat perinteisessä tallissa. Pihattoja meillä löytyy kaksi: tiineet tammat + tammavarsat sekä orivarsat. Kaikissa pihatoissa on mukava sisätila, johon ponit pääsevät halutessaan suojaan sadetta, tuulta tai auringonpaahdetta. Tiineet tammat otetaan normaalin tallin puolelle asustamaan noin kuukautta ennen synnytystä. Kesällä tammat varsoineen ja tammavarsat pääsevät yhdessä laitumelle.

Tarhat ja laitumet

Tarhailu hoidetaan mahdollisimman paljon laumassa. Ponit saavat olla mahdollisimman paljon yhdessä. Tammat ovat laumassa, oriit tarhailevat yksin. Tarhat ovat hiekkapohjaiset, niissä on neljä leveää sähkölankaa. Sillon kun lunta ja pakkasta ei enää ole, tarhoissa on vesiastiat. Kesäisin ponit pidetään laitumella. Tarhat siivotaan lannasta kerran viikossa.

Liikutus

Ponit ovat painotukseltaan pääosin kaikki valjakkoponeja ja ARJ-ajoluokkien poneja. Parivaljakoita pääsevät kaikki ponit kokeilemaan ja parhaiten yhteensopivat (myös väri!) parit pääsevät kilpakentille. Nelivaljakkoa on myös treenattu. Kaikilla poneilla treenataan säännöllisen epäsäännöllisesti myös poniagilityä, temppuja, irtohypytystä ja westernin halter luokkia. Osa käy näyttelyissä.

Treenejä varten Muljulandialla on 90 x 50 hiekkapohjainen ulkokenttä. Maneesi valmistunut 2008. Maastoesteitä on polkujen varrelle rakennettu muutamia (isoin osa valjakon esteitä) ja uittomahdollisuus löytyy, jos jaksaa tehdä pienen kävelyretken 2km järven rantaan.