Virtuaalitalli Muljulandia


Etusivu

Ponit

Talli

Toiminta

American miniature horse

Yhteys

Muuta


American miniature horse

Yleistietoa

American miniature horse ei ole falabella. Toisin kuin falabellat, se kantaa varsaansa 11kk (falabellat kantavat noin 13kk). Rakenteelliset erotkin ovat huomattavat. Vertaa falabellan rotumääritelmää ja alla olevaa amh:n rotumääritelmää. Falabella on ponimaisempi ja amh hevosmaisempi.

Rotumääritelmä

Pieni, terve, tasapainoinen hevonen, jolla on sopivat rodunomaiset ja yksilölliset piirteet. Tammat jaloja ja feminiinisiä. Oriit maskuliinisia ja uljaita. Yleisvaikutelman tulee olla symmetrinen, voimakas, terhakka ja valpas. Vaikka jalostuksen tarkoituksena on pienin mahdollinen täydellinen poni, niin tuomaroinnissa muut piirteet ovat samanarvoiset.

Koko:
Pituus säästä istuinluuhun ei saa ylittää 86cm. Säkäkorkeus noin 71-86cm.

Pää:
Sopusuhtainen kaulaan ja runkoon nähden. Leveä otsa, suuret ilmeikkäät silmät kaukana toisistaan. Silmien ja turvan väli verrattain lyhyt. Profiili suora tai aavistuksen kovera. Suuret sieraimet. Sievä, jalo turpa. Suora purenta.

Korvat:
Keskikokoiset, terävät ja valppaat korvat jotka kaartuvat kärjistä hieman kohti toisiaan.

Niska:
Pään ja kaulan liittymä on hyvin muodostunut, kurkun alue on väljä. Hevonen voi taivuttaa niskaansa vaivatta.

Kaula:
Joustava. Sopusuhtaionen ja hyvin asettunut runkoon nähden. Sulava ylälinja säkään.

Lavat:
Lihaksikas, viisto ja hyvin asettunut lapa sallii hyvän liikkuvuuden. Lihaksikkaat kyynärvarret.

Runko:
Lihaksikas, riittävä luusto. Tasapainoinen lyhyt selkä, pitkä alalinja. Sulavava ylälinja. Syvä ja avoin runko. Sutjakka runko.

Takaosa:
Pitkä lihaksikas lantio, lautanen ja reisi. Takaosan korkein kohta ei saa olla säkää korkeammalla. Häntä ei erityisen ylhäällä tai alhaalla. Häntä on kauniissa linjassa lautasen muodon kanssa.

Jalat:
Jalat suorassa linjassa takaa tai edestä katsottuna. Jalat ovat suorat ja asettuneet rungon kulmiin, kaviot osoittavat suoraan eteenpäin. Kavio-, ja vuohiskulmat 45 astetta. Pyöreät ja pienet kaviot on vuoltu niin lyhyeksi kun on kengittämättömällä hevosella käytännöllistä. Pehmeät ja joustavat liikkeet.

Väri:
Kaikki värit ja merkit sekä kaiken väriset silmät ovat sallitut. Jouhien tulee olla kiiltävät ja silkkiset.

Rotumääritelmän on suomentanut vapaasti Annúndwen
Breed standard translation by Annúndwen from: www.americanminiaturehorse.com